Lola Jensen: Hvem bestemmer hjemme hos jer?

...

Modet til at turde sætte omsorgsfulde rammer og sætte værdier op for børn. Hvem bestemmer hjemme hos jer?

LOF har inviteret Lola Jensen til at sætte Familien Danmarks hverdag på humoristisk spids,
• give os tanker på, hvem bestemmer hjemme i familien…
• give os modet til at turde sige nej til barnet…
• tanker på hvor der skal siges nej i forhold til aktuel alder…
• kunsten at give et nej, så barnet får lysten til at følge det…
• samt modet til at turde tage en efterfølgende konflikt, hvis barnet ikke fandt det nej okay… og oveni alligevel give plads til barnets selvstændighed.
At mestre denne balance kan virke som en umulighed midt i afgang til dagpleje eller daginstitution en tidlig morgen, i ulvetimen, ved putning, på en lang grå regnvejrslørdag o.s.v.

Alle forældre vil deres børn det bedste, det er bare ikke altid at tanke og handling kommer til at stemme overens, måske fordi stress, dårlig samvittighed, usikkerhed, tvivl her og nu i situationen kommer til at overhale de gode intentioner. ”Hvad betyder det for mit barn at se TV, hvad tid skal de i seng, hvad med måltidet, hun spiser ikke så meget, hvordan taler man med børn om de sværeste emner, hvad med legen og kammeraterne i institution eller skole, hvad med gruppedannelse, hierarkier, roller, afvisning, udelukkelse, mobning, hvordan gør man sit barn til en god kammerat, hvordan giver man i det hele taget den dannelse til børn der gør, at de på sigt kan begå sig med andre etc.?” Spørgsmålene er mange, svarene måske ligeså. Der er masser af små eksempler i hendes oplæg, som er hentet lige ud af en almindelig hverdag.

Lola Jensen, socialpædagog, familievejleder i 30 år, foredragsholder, forfatter til flere bøger samt familievejleder på TV2 Go` Morgen Danmark m.m.

Praktisk information

  • Nummer 181004 - Lola Jensen: Hvem bestemmer hjemme hos jer?
  • Start 27.02.18 kl. 19:00-21:00
  • Foredragsholder Lola Jensen
  • Adresse Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 (kort)
    Salen
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 150,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
27.02.2018 19:00-21:00 Kulturhuset Elværket Lola Jensen Kort

Foredragsholder

Lola Jensen

Lola Jensen er med sin uddannelses- og arbejdsmæssige baggrund, og med sit talent for seriøs og humoristisk formidling, en yderst efterspurgt foredragsholder. Foredrag med Lola Jensen skaber debat, eftertænksomhed og giver deltagerne gode råd – lige til at tage med hjem og afprøve.
I 1980 blev Lola Jensen uddannet socialpædagog, hvorefter hun arbejdede to år i en børnehave og efterfølgende to år på et behandlingshjem for adfærdsvanskelige børn. Lola Jensen har arbejdet som familievejleder for børnefamilie de sidste 25 år, og er fast tilknyttet TV2s Go’morgen Danmark som ekspert. Sammen med sin mand har hun selv tre børn.
Foruden sine mange foredrag og kurser om familieliv og børneopdragelse, har Lola Jensen skrevet flere bøger blandt andet ”Andre folks familie” og ”Hvis lille dreng er jeg så?”, samt udgivet DVD’er om blandt andet skolebørn og teenagere. Mange kender måske også Lola Jensen fra TV3s program ”Hjælp – vi har børn”. Lola Jensen har derfor en bred erfaring omkring det, der rører sig i “Familien Danmark” netop nu. Alle forældre vil jo faktisk deres børn det bedste. Det er bare ikke altid, at mål og handling kommer til at stemme overens. Måske fordi usikkerhed, dårlig samvittighed, manglende selvtillid, stress, osv. overhaler de gode intentioner. Lola Jensen giver gode råd til, hvordan familielivet bedst kan fungere, og hvordan de gode intentioner skinner igennem.

Se underviserens hjemmeside